19 октомври 2011 г.

Кордон блю

Продукти:
6 филета от пилешки гърди
6 резена сирене
6 резена шунка
3 супени лъжици брашно
1 чаена лъжица черен пипер
6 супени лъжици олио
1 чаена чаша сухо бяло вино
1/2 кубче пилешки бульон
30 гр чисто масло
1 супена лъжица царевично нишeсте
3 яйца
сол



Направете надлъжен разрез на филетата, така че да се получи джоб. Намажете филетата с масло, а в джоба поставете по парче сирене и шунка. Овкусете с подправките и затворете джоба с помощта на клечки. Сложете брашното в плитка чиния, и оваляйте пилешките филета. Разбийте яйцата в купа и топнете филетата, след което отново ги оваляйте в брашното. Загрейте олиото в голям тиган на средна температура. Изпържете филетата до златисто кафяво. Изсипете виното и пилешкия бульон. Намалете температурата на ниска степен и оставете да поври 30 минути. Отстранете всички клечки преди да сложите пилето в чинии за сервиране. Добавете царевичното нишeсте в тигана и бъркайте, докато соса се сгъсти. Може да сложите сол на вкус. Полейте готовите пилешки филета и сервирайте.

Няма коментари:

Публикуване на коментар