19 октомври 2011 г.

Каварма кебап - втори вариант

Продукти:
800 гр свинско месо
2 глави кромид лук
1-2 моркова
1 резен целина
4-5 стръка праз
3-4 лъжици доматено пюре
1 кафена чашка вино
сол
червен пипер
черен пипер
1-2 дафинови листа
2-3 лютиви чушки



Нарежете на късчета месото и го запържете заедно с кромида, морковите и целината, нарязани на тънки филийки. Прибавете след това праза, нарязан на парчета, солта, червения и черния пипер, доматеното пюре и 1 чаша гореща вода.
Оставете ястието да се задушава 15-20 минути на слаб огън, след което добавете виното, дафиновите листа и лютивите чушки. Готовото ястие трябва да остане почти на мазнина.

Няма коментари:

Публикуване на коментар