16 август 2011 г.

Салата с домати и хрян



Продукти:
2-3 средно големи червени и жълти домати
морска сол и прясно смлян черен пипер
студено пресован зехтин
1-2 скилидки нарязан чесън
2 супени лъжици пресен хрян
малка шепа ситно нарязан пресен магданоз



Нарежете доматите на филийки с дебелина около 1 см. След това ги поръсете с морска сол и ги оставете в гевгир за около 30 минути. Солта ще извлече тяхната влага и ще засили вкуса им. След това добавете зехтина около 6 супени лъжици /но всеки да сложи според собственият си вкус/. Прибавяме черния пипер, чесъна и хряна. Регулирайте количеството хрян в зависимост от това колко пикантно и лютичко обичате. Завършете с ситно нарязания пресен магданоз.
Салатата е страхотна за печени меса, козе сирене или печени картофки.

Няма коментари:

Публикуване на коментар