Продукти:
1/2 кубче мая
200 мл топла вода или прясно мляко
1 яйце
200 гр кисело мляко
200 гр сирене
сол
брашно, колкото поеме
В малка купа стоплете водата или прясното мляко, дотолкова че да е топло, а не горещо. Размийте с лъжица маята и добавете брашно. Разбъркайте добре и добавяйте брашно, докато се получи гъста каша. Оставете купата някъде на топло за половин час, да се надуе. В друга купа разбийте яйцето, киселото мляко и солта. Ако искате да се получат повече питки, можете да добавите прясно мляко. Смесете двете смеси в една купа. Добавяйте по-малко брашно и разбърквайте добре. След като не може да се бърка повече с лъжица, замесете меко тесто.Разточете лист с дебелина около половин сантиметър и го нарежете на правоъгълници. На половината от правоъгълника натрошете сирене и захлюпете с останалата част, така че сиренето да остане между тестото. Оставете ги да се надуят за още половин час. В нагорещено олио в по-дълбок тиган ги изпържете до златисто.
1/2 кубче мая
200 мл топла вода или прясно мляко
1 яйце
200 гр кисело мляко
200 гр сирене
сол
брашно, колкото поеме
В малка купа стоплете водата или прясното мляко, дотолкова че да е топло, а не горещо. Размийте с лъжица маята и добавете брашно. Разбъркайте добре и добавяйте брашно, докато се получи гъста каша. Оставете купата някъде на топло за половин час, да се надуе. В друга купа разбийте яйцето, киселото мляко и солта. Ако искате да се получат повече питки, можете да добавите прясно мляко. Смесете двете смеси в една купа. Добавяйте по-малко брашно и разбърквайте добре. След като не може да се бърка повече с лъжица, замесете меко тесто.Разточете лист с дебелина около половин сантиметър и го нарежете на правоъгълници. На половината от правоъгълника натрошете сирене и захлюпете с останалата част, така че сиренето да остане между тестото. Оставете ги да се надуят за още половин час. В нагорещено олио в по-дълбок тиган ги изпържете до златисто.
Пухкави мекици - http://testoza.com/
ОтговорИзтриване