22 октомври 2011 г.

Пълнени домати

Продукти:
6-7 домата
300 гр смесена кайма
300 гр гъби
1 глава стар лук
100 гр сирене
сварен зелен грах за украса
магданоз
черен пипер
мащерка
олио
сол



Нарежете лука на ситно, а гъбите на кубчета. Запържете леко гъбите в дълбок тиган, след което добавете каймата и накрая лука. Разбъркайте добре и овкусете с подправките. Запържете всички продукти добре. Отрежете горната част на доматите /капаче/ и издълбайте с малка лъжичка. Напълнете доматите с плънката и отгоре настържете сирене. Украсете със свареният грах.
Друг вариант е да ги поставите в огнеупорна тава и да ги запечете леко на фурна. След като са готови да украсите с грах и ситно нарязан магданоз.

1 коментар: