19 май 2012 г.

Икономични кюфтета

Продукти:
500 гр кайма
2 средно големи картофа, сварени и обелени
1 глава стар лук
4 филии стар, сух хляб
1 яйце
мащерка
чубрица
смян черен пипер
кимион
индийско орехче
1/2 чаена лъжица сол




Намачкайте добре сварените картофи. Нарежете на ситно лука. Средата на хляба я натрошете на трохи, а коричката я сложете в малка купа с вода да се накисне. След това я изцедете с ръка от водата и я направете на трохи. В голяма купа смесете всички продукти и омесете добре каймата. Оставете я поне един час да престои на хладно, така че да поеме от аромата на подправките. Оформете кюфтетата с големина, според вашия вкус. В нагрят тиган с олио, пържете от двете страни до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар