1 август 2011 г.

Торта с бишкоти /вариант 2/

Продукти:
2 яйца
половин литър прясно мляко
100 грама краве масло
половин ч.ч. пудра захар
2 ванилии
половин чаша смлени орехи
2 пакетчета бишкоти
3 с.л. нишесте /брашно/
2 супени лъжици какао


Нишестето разбъркваме с малко мляко. Прибавяме я към останалото мляко. Два жълтъка разбиваме с 1-2 супени лъжици кристална захар до побеляване и тях също прибавяме към млечната смес. Слагаме на огъня и непрекъснато бъркаме, докато се сгъсти. Охлаждаме и прибавяме един прах ванилия. Отделно разбиваме маслото с пудрата захар, прибавя се какаото, като непрекъснато бъркаме, 1 ванилия и най-накрая орехите. Към получената смес прибавяме бавно лъжица по лъжица, охладения млечен крем. Прибавяме разбитите на сняг белтъци с 5 супени лъжици кристална захар. Бишкотите се потапят в прясно мляко и подреждаме в тортена чиния. Отгоре намазваме с дебел слой от крема. Нареждаме останалите бишкоти, запълваме празнините с парченца и намазваме с останалия крем, дооформяме тортата отстрани и поръсваме със смлени орехи.

Няма коментари:

Публикуване на коментар