21 октомври 2011 г.

Пълнени домати с кайма

Продукти:
4 домата
1 глава лук
400 гр кайма
30 гр чисто масло
1 чаена лъжица горчица
1 морков
1 яйце
1 супена лъжица галета
млян черен пипер
магданоз
чубрица
олио
сол



Измийте доматите и отрежете капачетата. Издълбайте ги с малка лъжица и нарежете месото на кубчета. Нарежете лука и моркова на ситно. Загрейте олиото в дълбок тиган и запържете каймата, докато започне да си променя цвета. Добавете моркова и лука и запържете и тях. Разбъркайте добре, сложете част от нарязаните домати и варете на слаб огън догато се сгъстят. Оставете сместа да изстине. Овкусете с подправките и добавете яйцето, галетата и горчицата. Наредете доматите в тавичка и ги напълнете със сместа. На всеки домат отгоре сложете по малко чисто масло. В тавата разпръсквате останалите кубчета нарязани домати, поливате с олио и половин чаша вода. Печете около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар