500 гр бяло брашно
550 мл вода
200 гр картофи
30 гр масло
25 гр прясна мая (или 7 гр суха)
10 гр захар
15 гр сол
Измийте, обелете и сварете картофите. След това ги оставете да се охладят и ги намачкайте. От пресятото брашно направете кладенче и в него сложете захарта, натрошената мая и солта. Изсипете на тънка струйка леко затоплената вода, разтопеното масло и намачканите картофи. Замесете добре гладко тесто. Намажете тестото със зехтин и оставете в тава на топло за около 40 минути. След това замесете отново и оставете още 20 минути. Поставете го върху хартия за печене и можете да го прегънете на две. Покрийте и оставете още малко да втаса, около 15 минути. Печете в предварително загрята фурна, като от време на време проверявайте дали е изпечен, като бучвате с клечка за зъби / ако не полепва тесто по клечката, значи е изпечен/.
http://testoza.com/ - Интересни теста!
ОтговорИзтриване