28 октомври 2011 г.

Хелоуин - кифлички с кренвирш

Продукти:
20 гр мая за хляб
1 чаена лъжица захар
1/2 чаена лъжица сол
1 яйце
3-4 супени лъжици олио
брашно
1 чаена чаша прясно мляко или вода
няколко кренвирша
50 гр чисто масло

Размиваме  маята с леко затоплено прясно мляко или вода. Добавяме сол, захар и толкова брашно, че да получим не много гъста каша, и я оставяме на топличко да бухне. Към сместа добавяме яйцето, олиото и разбъркваме. Слагаме малко брашно и месим, докато се получи гладко меко тесто. Оставяме го на топло да шупне около половин час. Размесваме отново и разточваме с точилката кора. От нея нарязваме ленти, които леко намазваме с масло и навиваме около парче кренвирш. Оставяме да шупне още веднъж на топло. Печем в предварително загрята фурна до готовност. След като ги извадим от фурната ги намазваме с чисто масло, за да не останат твърди. Ще се доближим до хот-дог, ако приготвим купа с доматен сок или кетчуп, украсена с горчица под формата на паяжина. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар