28 февруари 2012 г.

Кюфтета

Продукти:
300 - 400 гр свинска кайма
300 - 400 гр телешка кайма
1 яйце
1 глава стар лук
3 - 4 филии сух хляб
сол
чубрица
млян черен пипер
мащерка
кимион



Нарежете лука на много ситно, а хляба натрошете. Коричката на хляба може да я намокрите с малко вода, така че да се натроши по-лесно. Изтискайте водата с ръка и натрошете. В голяма купа смесете всички съставки и омесете каймата, така че да стане хомогенна. Оставете един час, да си почине и да попие от аромата на подправките. Оформете средно големи кюфтета и изпържете в нагорещено олио от двете страни до готовност.

2 коментара:

  1. Анонимен20.09.12 г., 12:34

    А колко кайма?...

    ОтговорИзтриване
  2. Вече съм го редактирала, с количеството кайма. Много често, слагам нещата на око и си мисля,че всички така правят. Моя грешка -). Поздрави!

    ОтговорИзтриване