15 август 2011 г.

Бананова палачинка


Продукти:
3 яйца
150 гр брашно
1 препълнена чаена лъжичка бакпулвер
140 мл мляко
15-20 гр чисто масло
3 супени лъжици пудра захар
4 банана
и сметана за украса


Разделете яйцата, като поставите белтъците и жълтъците в отделни купи. Комбинирайте обикновеното брашно, бакпулвера, млякото, жълтъците и разбъркайте докато се получи гладко, гъсто тесто. Разбийте белтъците със солта докато  започнат да се получават върхове. Смесете белтъците с другата смес и разбъркайте лекo. Изсипете част от тестото в тиган с незалепващо покритие и пържете докато придобие златист цвят. Обърнете палачинката и пържете отново до златисто. Разтопете маслото със захарта в отделен тиган на слаб огън докато се получи карамелен сос. Обелете и нарежете по дължина бананите. Добавете ги в тигана и пържете внимателно няколко минути докато придобият и те златист цвят. Времето за готвенето им зависи от това колко са узрели. Сервирайте ги върху палачинките гарнирани с по една супена лъжица сметана.

Няма коментари:

Публикуване на коментар