15 август 2011 г.

Шоколадов кейк

Продукти:
150 гр масло плюс още за намазване
200 гр черен шоколад
1 супена лъжица коняк
1 супена лъжица силно черно кафе /качествено/
150 гр пудра захар
100 гр бадеми
5 яйца
брашно




Включете фурната на 180 градуса. Намажете с масло и поръсете с брашно тавичка с диаметър 20 см. В голяма купа смесете маслото, шоколада, коняка, кафето и захарта и разбъркайте на водна баня или в микровълновата печка, така че да се разтопи и получи гладка смес. Оставете да изстине и сложете нарязаните бадеми. Добавете само жълтъците от яйцата към шоколадовата смес. Отделно разбийте белтъците докато побелеят и добавете към останалата смес. Рабъркайте и добавете брашно, колкото да се посгъсти. Изсипете в тавичката и печете около 35 минути /съобразете се с вашата фурна/. Поръсете с пудра захар.

Няма коментари:

Публикуване на коментар