Продукти:
400 гр бишкоти
350 гр прясно масло
300 пудра захар
50 гр. бадеми
1 чаша прясно мляко
1 препълнена супена лъжица брашно
2 праха ванилия
1 шоколад
Разбиваме маслото добре, прибавяме захарта и бием още 40-50 минути, докато получим лек маслен крем. Отделно разбиваме брашното и студеното мляко и го варим на умерен огън докато се сгъсти и възври. Сваляме млечния крем от огъня и го бием непрекъснато, докато изстине, след което го съединяваме с масления крем. Накрая прибавяме ванилията.
Разделяме бишкотите на три равни части. Потапяме всяка бишкота за момент в подсладено прясно мляко и я нареждаме направо в чиния за торта, като гледаме да запазим правилен кръг околовръст. Ако се наложи, отчупваме някои бишкоти и с тях попълваме празнините. Крема резделяме също на три части, като едната част оставяме почти двойна - тя ще ни послужи да покрием отгоре и встрани тортата. Намазваме равномерно единия пласт на тортата, отгоре поръсваме с бадеми, нарязани на тънки ивици и препечени до бледорозово. Така нареждаме втори и третия пласт бишкоти. Най- отгоре и встрани намазваме богато с крем тортата и я заглаждаме грижливо с ножа. Насътргваме шоколада на едро ренде направо върху тортата, като оставяме околовръст правилна бяла ивица. върху тази ивица поръсваме ситно нарязани бадеми или украсяваме с тънко изрязани охлювчета от портокалово сладко.
Няма коментари:
Публикуване на коментар