13 октомври 2011 г.

Консервирана копърка /цаца/ в доматен сос

Продукти:
3 кг домати
1 кг лук
1 кг сладък пипер
1 кг моркови
200 гр доматено пюре
200 гр захар
2-3 супени лъжици сол
500 мл олио
4 кг копърка
1- 2 супени лъжици оцет



Копърката я измийте и изчистете добре. Измийте морковите, доматите, и обеления лук. Нарежете зеленчуците на кубчета и ги сложете в по-дълбока тава. Сложете олиото и запържете. Добавете захарта, солта и доматеното пюре. Разбъркайте добре и гответе в продължение на 15 минути. След това добавете и копърката. Сместа варете около час и половина, като от време на време разбърквате. Когато е почти готово добавете оцета. Оцета, захарта и солта може леко да промените като количество в зависимост от вашия вкус, като опитвате от ястието. След като е готово, напълнете в буркани и стерилизирайте двайсетина минути. Извадете бурканите и ги обърнете. Завийте с одеало бурканите за да изстиват постепено. След това ги приберете на хладно и тъмно място.

Няма коментари:

Публикуване на коментар