24 октомври 2011 г.

Печено агнешко бутче

Продукти:
2-3 кг агнешко бутче
5-6 глави чесън
1 бутилка бяло вино
200 мл вода
30 мл соев сос
1 морков
1 лук
1/2 ябълка
1/2 пиперка
1/2 стрък праз
30 гр чисто масло
олио
мащерка
чубрица
черен пипер на зърна
сол



Измийте и сложете бутчето в тава за печене. Налейте бялото вино и сложете соев сос. Нарежете на кръгчета моркова и праза, ябълката и лука на полукръгчета, а пиперката на ленти. Изчистете две глави чесън от обелката, а другите просто ги накъсайте на три-четири части, без да ги белите. Сложете всички зеленчуци и ябълката при агнешкото. Овкусете с подправките бутчето и маринатата. Добавете олио и намажете бутчето с чистото масло. Покрийте добре с фолио и оставете на хладно поне за два часа. Добавете водата и печете в предварително загрята фурна на 200 градуса. Печете около 2,5 - 3 часа, като накрая махнете фолиото и запечете отгоре. Получава се изключително вкусно и крехко агнешко бутче със също толкова вкусен сос. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар