20 август 2011 г.

Суши с пушена сьомга

Продукти:
200-300 гр пушена сьомга нарязана на тънки ленти
150-200 гр сметана, сирене маскарпоне или меко сирене
50-100 гр заквасена сметана
1-2 супени лъжици ситно нарязани кисели краставички
3 супени лъжици лимонов сок
пресен копър
сол
черен пипер
желатин
босилек

За плънката смесете сметаната със сиренето, копъра, босилека, киселите краставички и лимоновия сок. Подправете със солта и черния пипер. Прибавете разтворения в сок или вино желатин. Добавете малко ситно нарязана сьомга.
Подредете рибата върху фолио и върху нея разпределете плънката. Плътно увийте фолиото на руло и поставете в хладилник за 4-5 часа. След това извадете, отвийте фолиото и нарежете на парчета. Гарнирайте със ситно нарязан пресен лук и копър.

Няма коментари:

Публикуване на коментар