Продукти:
3/4 чаена чаша ориз
1 морков
1/2 пиперка
100 гр прясно зеле
1-2 дафинов лист
3-4 зърна черен пипер
3-4 стръка пресен магданоз
сол на вкус
Нарежете лука и пиперката на ситно. Моркова и зелето настържете на ренде. В дълбок тиган, с малко олио запържете лука, моркова, пиперката и зелето. След това добавете охлювите за съвсем кратко. Сложете изчистения и измит ориз, да се позапърже докато стане прозрачен. Налейте вода /винаги слагам на око, въпреки че знам,че има съотношение/ и овкусете с подправките. След като е готово нарежете на ситно пресен магданоз.
3/4 чаена чаша ориз
15-20 охлюва - сварени, извадени от черупката и изчистени
1 глава стар лук1 морков
1/2 пиперка
100 гр прясно зеле
1-2 дафинов лист
3-4 зърна черен пипер
3-4 стръка пресен магданоз
сол на вкус
Нарежете лука и пиперката на ситно. Моркова и зелето настържете на ренде. В дълбок тиган, с малко олио запържете лука, моркова, пиперката и зелето. След това добавете охлювите за съвсем кратко. Сложете изчистения и измит ориз, да се позапърже докато стане прозрачен. Налейте вода /винаги слагам на око, въпреки че знам,че има съотношение/ и овкусете с подправките. След като е готово нарежете на ситно пресен магданоз.
Няма коментари:
Публикуване на коментар