28 октомври 2011 г.

Пълнен шаран с ориз и гъби

Продукти:
1 шаран
1 чаена чаша ориз
1/2 чаена чаша счукани орехи
4 глави лук
250 гр гъби

1/2 чаена чаша олио
1 лимон
черен пипер
сол
магданоз
лимонов сок

Овкусете шарана отвън и отвътре със солта и черния пипер и оставете поне един час преди да печете. В тиган запържете нарязаните на шайби гъби, добавете лука и накрая ориза /трябва да стане леко прозрачен/. Разбъркайте добре, налейте топла вода и оставете да ври на слаб огън. Ориза трябва да се свари до полуготовност. След това добавете смлените орехови ядки и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте плънката и оставете да изстине. 
Напълнете с нея шарана и го зашийте с конец. Печете го в намазнена тава и около рибата разстелете останалата плънка. Полейте го с 2-3 супени лъжици олио. Поръсете с едро смлени орехови ядки. Върху тях наредете тънки резенчета лимон, долейте малко вода и печете на предварително загрята умерена фурна. Сервирайте с прясна зелена салата.

Няма коментари:

Публикуване на коментар