16 август 2011 г.

Желирани плодове



Продукти:
няколко шепи малини, ягоди и боровинки
2-3 супени лъжици пудра захар
3 пакетчета желатин
350 мл пенливо вино
пресни листа от мента за украса


Изберете си по ваш вкус чаши от кафе, чай или някакви дриги формички. Напълнете ги 3/4 с измитите плодове. Сложете ги в хладилника за охлаждане. Пригответе желатина както е указано на опаковката  и добавете пудрата захар. След като желатина е готов го оставяме да се охлади и добавяме виното. Разбъркваме добре и заливаме плодовете. Връщаме в хладилника и след като желатина се стегне, потапяме за 1-2 секунди в топла вода и обръщаме в подходящ съд. Украсяваме с листата от мента.

Няма коментари:

Публикуване на коментар