16 август 2011 г.
Желирани плодове
Продукти:
няколко шепи малини, ягоди и боровинки
2-3 супени лъжици пудра захар
3 пакетчета желатин
350 мл пенливо вино
пресни листа от мента за украса
Изберете си по ваш вкус чаши от кафе, чай или някакви дриги формички. Напълнете ги 3/4 с измитите плодове. Сложете ги в хладилника за охлаждане. Пригответе желатина както е указано на опаковката и добавете пудрата захар. След като желатина е готов го оставяме да се охлади и добавяме виното. Разбъркваме добре и заливаме плодовете. Връщаме в хладилника и след като желатина се стегне, потапяме за 1-2 секунди в топла вода и обръщаме в подходящ съд. Украсяваме с листата от мента.
Абонамент за:
Коментари за публикацията (Atom)
Няма коментари:
Публикуване на коментар