14 май 2012 г.

Червеното месо





Основно значение при оценката на ползите и вредите от консумацията на червени меса е балансовата формула на техния прием с другите храни, най-вече тези от растителен произход. Специалистите съветват да се използват крехки меса, без тлъстини, да се приготвят по щадящ кулинарен начин (варене, задушаване, печене), да се поднасят с достатъчно количество растителни гарнитури.

Ако наистина обичате месо, хапвайте си, но знайте, че това не е месото от трапезата на вашите баби и дядовци. Поемете контрола над собствения си живот, увеличете консумацията на плодове и зеленчуци и правете физически упражнения. Всичко е въпрос на навици. И когато станете на шестдесет години и всичките ви приятели са надебелели, не могат да ходят и са на лекарства, ще се радвате, че сте направили малките прости промени в начина си на живот.

Няма коментари:

Публикуване на коментар