29 октомври 2011 г.

Шоколадов мус

Продукти:
2 белтъка
1 щипка сол
2 супени лъжици захар
100 мл прясна сметана
100 гр натурален шоколад






Разбиваме белтъците и солта с миксер на средна степен за половин минута. Добавяме супена лъжица захар и доразбиваме до сняг на най-високата степен, след което ги оставяме на студено. Разбиваме сметаната с останалата захар и също оставяме на студено. Начупваме шоколада на малки парчета и го разтопяваме на водна баня. Леко го охлаждаме с непрекъснато бъркане. Смесваме белтъците, сметаната  и добавяме на тънка струйка охладения шоколад и разбъркваме добре. Оставяме да престои в хладилника за 2-3 часа. Украсяваме с листа от мента  и шоколадови стърготини.

Няма коментари:

Публикуване на коментар