3-4 парчета пиле (бедрата, краката или четвъртинки)
сок от 1 лайм
3-4 супени лъжици червено вино
сок от 1 лайм
3-4 супени лъжици червено вино
5-6 супени лъжици соев сос
1 супена лъжица сос Уорчестър
черен пипер
магданоз
червен пипер
1 супена лъжица сос Уорчестър
черен пипер
магданоз
червен пипер
сол
В по-голяма купа смесете всички продукти без пилешките парчета. В съд с капак сложете пилето, залейте го с марината и покрийте с капака. Сложете го в хладилника за една вечер или ако нямате време за 2-3 часа. След това го прехвърлете в тава, добавете маринатата, малко олио и покрийте с фолио. Печете в предварително загрята фурна. Малко преди да е готово, махнете фолиото и печете само отгоре за да се получи хрупкава коричка. Сервирайте със задушени зеленчуци, ориз или картофи. Рецептата е лесна, а пилето вкусно.
Няма коментари:
Публикуване на коментар