3 октомври 2011 г.

Печено пиле със зеленчуци

Продукти:
1 пиле
2-3 моркова
1 голяма глава стар лук
1 стрък праз
2 пипера
черен пипер
чубрица
мащерка
олио
1 чаша бира
1,5 чаша вода
сол



Два часа преди да започнете да готвите, измийте пилето, наръсете го с част от подправките и го поръсете с олио или зехтин. След това в по-дълбока тава налейте олио и сложете пилето. Нарежете морковите и праза на кръгчета, лука на дребно и пипера на ленти. Около него пръснете зеленчуците и овкусете и тях. Налейте бирата и водата. Отгоре поставете фолио за печене и печете във фурна на 200 градуса. Десетина минути преди да е готово напълно, махнете фолиото и запечете до получаването на златиста коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар