3 октомври 2011 г.

Пиле с броколи

Продукти:
1/2 пиле
2 глави средно големи глави броколи
1/2 глава лук
2-3 скилидки чесън
3-4 супени лъжици олио или зехтин
1 чаша вода
сол
за маринатата:
2 супени лъжици соев сос
1/2 чаена лъжица кимион
1 супена лъжица анасон
1 чаена лъжица чили
1 чаена лъжица мед
черен пипер


Смесете всички продукти за маринатата и залейте пилето. Оставете го така най-малко два часа. След това го поставете в огнеопорна тавичка заедно с маринатата и около него сложете нарязаните на ситно скилидки чесън и лук. Поръсете с олио и добавете чаша вода. Завийте с фолио и печете около 40-50 минути /зависи от фурната/. Добавете накъсаните на розички броколи, разбъркайте ги със соса от пилето в тавичката и овкусете със сол. Печете още 10-15 минути, до толкова че броколите да останат леко хрупкави. Ако искате да запечете пилето последните 5 минути махнете фолиото.

Няма коментари:

Публикуване на коментар