30 септември 2012 г.

Салата с нар и булгур

Продукти:
100 гр булгур
200 мл вода
100 гр листа от зелена салата
1/2 глава червен лук, нарязан на тънко
2 портокала
1 авокадо
1/2 нар
125 гр  сирене халуми
зехтин

сол
за дресинга:
зехтин
бял винен оцет
сол

черен пипер
мед
дижонска горчица





Сложете водата в малка тенджерка с капак да заври. Добавете булгура и малко сол. Оставете да ври около 15 минути. Междувременно нарежете лука на малки филийки. Изчистете портокалите и авокадото и ги нарежете на кубчета. В голяма купа смесете семената на нара с парченцата портокал и авокадо. Сиренето нарежете на кубчета и запържете в малко зехтин до златисто кафяво. Зелената салата можете да накъсате на парченца. Добавете всички останали продукти в купата и разбъркайте. Остава да овкусите с подправките за дресинга по ваш вкус и отново да разбъркате.

Халуми е бяло сирене със слоиста консистенция, наподобяващо сиренето моцарела, с леко солен вкус. То е традиционно сирене от козе или овче мляко, понякога с добавка и на краве мляко, което се прави в Кипър, а у нас можете да го намерите в Метро.




 

Няма коментари:

Публикуване на коментар