11 октомври 2011 г.

Пилешка салата с репички

Продукти:
200 гр майонеза
100 мл заквасена сметана
3 супени лъжици сок от ябълка
млян черен пипер
сол
350 гр сварено пилешко месо
2 стръка целина
1 ябълка
2 стръка пресен лук
1 малка глава маруля
80 гр изпечени натрошени орехи
5 репички



За соса разбъркваме майонезата, заквасената сметана, ябълковия сок, черния пипер и солта. Пилешкото месо го обезкостяваме, махаме кожата и го нарязваме на ивици. Целината и ябълката ги нарязваме на парченца.  Пресният лук нарязваме на дребно. Изсипваме всички продукти в голяма купа. Поливаме със соса и разбъркваме добре.
В друга купа най-отдолу поставяме измитите листа от маруля. Върху тях изсипваме пилешката салата и натрошените орехи. Отстрани поставяме нарязаните на кръгчета репички. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар