26 септември 2011 г.

Зимна консервирана манджа - бабини рецепти

Продукти:
5 кг печен пипер
1 кг моркови
1 кг краставици
1 кг сварен бял боб
500 мл олио
500 мл оцет
1 бурканче по възможност домашна лютеница
сол


Изчистете и нарежете на парчета пипера, морковите и краставиците на кръгчета. В по-голяма тава с олиото запържете първо морковите, след това добавете краставицата и пипера. След като се позапържат сложете боба, оцета и домашната лютеница. Разбъркайте добре и овкусете със солта. Оцет може да сложите по-малко или повече в зависимост от личните ви предпочитания. Напълнете в буркани и запечатайте. Стерилизирайте за капачката петнайсетина минути. Получава се една страхотна манджа, готова за консумация в студените зимни дни, когато не ви е останало време да сготвите.

Няма коментари:

Публикуване на коментар