Продукти:
1 чаена чаша прясно мляко
4 белтъка
8 супени лъжици захар
половин чаена чаша олио
щипка сол
мая, колкото орех
брашно
За крема:
4 чаени чаши прясно мляко
4 жълтъка
4 супени лъжици брашно
1 супена лъжица маргарин
8 супени лъжици захар
1 пакетче ванилия
В леко затоплено мляко размиваме маята, прибавяме захарта, солта, олиото и добре разбитите белтъци. Замесваме меко тесто. След като втаса / около 30 минути /, го разделяме на 20-25 топчета. Всеко топче се разточва на кръгче, в което се поставя крем и се прегъва, като краищата му се притискат много добре. Кремът се приготвя от половината мляко, захарта и маргарина , които се слагат за заврят. Към другата половина се прибавят брашното и добре разбитите жълтъци, На тънка струя сместа се добавя към врящото мляко, като се бърка непрекъснато. Слага се ванилията. Кремът тръбва да е гъст. Поничките се подреждат в набрашнена тава, за да втасат отново около час. Пържат се в горещо олио до златисто-кавеникъв цвят. Ръсят се с пудра захар.
Няма коментари:
Публикуване на коментар