27 септември 2011 г.

Извара с праз

Продукти:
1-2 стръка праз
2-3 скилидки чесън
1 червена чушка

500 гр извара
2-3 супени лъжици лимонов сок
150 мл прясна сметана

магданоз
босилек
млян черен пипер
1/2 чаена лъжица червен пипер
сол


Измиваме праза и го нарязваме на ситно. Обелваме и нарязваме на ситно и чесъна. В купа разбъркваме сметаната с изварата и лимоновия сок. Чушката я нарязваме на малки ленти и я добавяме към изварата. Към сместа слагаме и праза с чесъна. Разбъркваме добре. Овкусяваме със солта, черния пипер, ситно нарязания магданоз и босилек и отгоре поръсваме червения пипер. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар