28 септември 2011 г.

Печени картофи

Продукти:
1 кг картофи
чисто масло
черен пипер
сол
за соса:
150 гр заквасена сметана
200 гр майонеза
пресен копър
2-3 скилидки чесън, ситно нарязан
2-3 супени лъжици кисело мляко
сол



Картофите се измиват добре. Намазват се с разтопеното чисто масло и се овкусяват със сол и черен пипер. Всеки един се завива във фолио и се поставя в тава. Пекат се на силна фурна около 30 минути.
В купа смесете всички продукти за соса и разбъркайте добре. Ако искате да се получи по-хомогенна смес може да ползвате и пасатора. Овкусете със сол и отгоре нарежете копъра. След като извадите картофите ги отрежете на кръст, без да стигате до края на картофа. Отгоре полейте със соса.

Няма коментари:

Публикуване на коментар