Продукти:
за тестото:
Замесете твърдо тесто в голяма купа и го оставете да почине 30 мин, поръсено с брашно и похлупено с купа. След това го разточете на тънка кора и изрежете квадрати със страна 14 см. В плитка широка тенджера пуснете във вряща, подсолена вода най-много по 2 квадрата. Извадете ги с решетеста лъжица и поставете върху навлажнена кърпа. След като приготвите плънката ще ги навиете на руло и поставите в тавичка. Можете да използвате и готови канелони. Необходимото количество е около 250 грама.В тиган запържете каймата, докато си промени цвета, след това добавете ситно нарязания лук. След като се запържи всичко добре, добавете пармезан, индийско орехче, мащерка, черен пипер, галета, сол и моцарелата. Разбъркайте добре. С тази плънка напълнете канелоните и поставете в намазана с олио тавичка.
За соса запържете в малко олио ситно нарязан лук и добавете нарязаните на кубчета домати. Оставете да се позапържат и доматите и овкусете със солта и захарта. Добавете подправки, каквито ви допадат. След като соса е готов, залейте канелоните. Печете в предварително загрята фурна за около половин час. Малко преди да ги извадите, настържете пармезана и поръсете със ситно нарязан магданоз. Пармезана може да заместите с кашкавал.
200 г брашно
2 яйца
олио
сол
за плънката:
олио
сол
за плънката:
600 гр кайма
100 гр настърган пармезан
моцарела
1 глава стар лук
1 настъргано индийско орехче
мащерка
черен пипер
една шепа галета, напоена в мляко
олио или зехтин
сол
за соса:
домати
1 глава стар лук
олио
сол
1/2 чаена лъжичка захар
пармезан
Замесете твърдо тесто в голяма купа и го оставете да почине 30 мин, поръсено с брашно и похлупено с купа. След това го разточете на тънка кора и изрежете квадрати със страна 14 см. В плитка широка тенджера пуснете във вряща, подсолена вода най-много по 2 квадрата. Извадете ги с решетеста лъжица и поставете върху навлажнена кърпа. След като приготвите плънката ще ги навиете на руло и поставите в тавичка. Можете да използвате и готови канелони. Необходимото количество е около 250 грама.
За соса запържете в малко олио ситно нарязан лук и добавете нарязаните на кубчета домати. Оставете да се позапържат и доматите и овкусете със солта и захарта. Добавете подправки, каквито ви допадат. След като соса е готов, залейте канелоните. Печете в предварително загрята фурна за около половин час. Малко преди да ги извадите, настържете пармезана и поръсете със ситно нарязан магданоз. Пармезана може да заместите с кашкавал.
Няма коментари:
Публикуване на коментар