5 януари 2012 г.

Италиански канелони

Продукти:
за тестото:
200 г брашно 
2 яйца 
олио 
сол 

за плънката:
600 гр кайма
100 гр настърган пармезан
моцарела
1 глава стар лук
1 настъргано индийско орехче
мащерка
черен пипер
една шепа галета, напоена в мляко
олио или зехтин
сол
за соса:
домати
1 глава стар лук
олио
сол
1/2 чаена лъжичка захар
пармезан






Замесете твърдо тесто в голяма купа и го оставете да почине 30 мин, поръсено с брашно и похлупено с купа. След това го разточете на тънка кора и изрежете квадрати със страна 14 см. В плитка широка тенджера пуснете във вряща, подсолена вода най-много по 2 квадрата. Извадете ги с решетеста лъжица и поставете върху навлажнена кърпа. След като приготвите плънката ще ги навиете на руло и поставите в тавичка. Можете да използвате и готови канелони. Необходимото количество е около 250 грама.
В тиган запържете каймата, докато си промени цвета, след това добавете ситно нарязания лук. След като се запържи всичко добре, добавете пармезан, индийско орехче, мащерка, черен пипер, галета, сол и моцарелата. Разбъркайте добре. С тази плънка напълнете канелоните и поставете в намазана с олио тавичка.
За соса запържете в малко олио ситно нарязан лук и добавете нарязаните на кубчета домати. Оставете да се позапържат и доматите и овкусете със солта и захарта.  Добавете подправки, каквито ви допадат. След като соса е готов, залейте канелоните. Печете в предварително загрята фурна за около половин час. Малко преди да ги извадите, настържете пармезана и поръсете със ситно нарязан магданоз. Пармезана може да заместите с кашкавал.

Няма коментари:

Публикуване на коментар