Продукти:
1/2 кг спанак
3/4 чаена чаша сирене рикота
3-4 супени лъжици чисто масло
1 яйце
2/3 чаена чаша настърган пармезан
1/2 чаена чаша ситно нарязани орехи
1/2 чаена чаша ситно нарязани кестени
средно големи гъби
Нарежете спанака на ленти и го сложете в голяма тенджера с гореща вода. Оставете го да ври около три минути. Извадете го и го отцедете. В голяма купа разбийте сиренето рикота с чистото масло, докато сместа стане гладка. Добавете яйцето, пармезана, кестените, орехите и спанака. Разбъркайте добре. Изчистете и махнете пънчетата на гъбите. Подредете ги в намаслена тава и ги напълнете с плънката. Печете в предварително загрята фурна до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар