7 ноември 2011 г.

Унгарска гъбена супа

Продукти:
1/2 чаена чаша  чисто масло (безсолно)
2 средни глави  лук
4 чаени чаши гъби
1/4 чаена чаша брашно
4 чаени чаши - пилешки бульон
2 чаени чаши пълномаслено прясно мляко
3 супени лъжици соев сос
1-2 супени лъжици червен пипер
2 супени лъжици  копър - ситно нарязан
1 чаша заквасена сметана
черен пипер
сол



Сложете на среден огън в тенджера маслото да се стопи. Задушете ситно нарязаният лук. Нарежете на полукръгчета гъбите и ги добавете към лука. След като се запържат добавете брашното и пържете около две минути, така че да не е на бучки и да не загори. Налейте прясното мляко и пилешкия бульон. Оставете да заври и сложете соевия сос, червения пипер и копъра. Овкусете със солта и черния пипер. Гответе около 30 минути, така че зеленчуците да се сварят, а супата да се сгъсти.  Добавете заквасената сметана и махнете от огъня за да не се размие сметаната. Може да я добавите и непосредствено преди сервиране, на всеки супник по една лъжица.

Няма коментари:

Публикуване на коментар