Продукти:
1 кг гъби печурки (по-едри)
7-8 скилидки чесън
1 кг гъби печурки (по-едри)
7-8 скилидки чесън
2-3 стръка зелен лук
150 гр шунка или бекон
150 гр кашквал
зехтин
150 гр шунка или бекон
150 гр кашквал
зехтин
черен пипер
мащерка
сол
Избират се средно големи гъби. Изчистват се и пънчетата се отстраняват. Гъбите се поставят в тава за печене, налива се 1 чаена чаша вода и се пекат на 200 градуса до полуготовност.
Пънчетата се нарязват на ситно и се задушават в дълбок тиган с малко зехтин. Когато са готови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Остранява се от огъня и се добавят нарязания на ситно чесън.
Гъбите се изваждат от фурната и сe излива водата, която се е събрала при печенето им. Сместа се разпределя равномерно във всички гугли на гъбите. Отгоре се слага парче кашквал. Овкусяват се с подправките и ако е необходимо се налива още малко вода в тавата. Пекат се до готовност.
Пънчетата се нарязват на ситно и се задушават в дълбок тиган с малко зехтин. Когато са готови се добавят нарязаните на ситно зелен лук и шунка и се разбърква. Остранява се от огъня и се добавят нарязания на ситно чесън.
Гъбите се изваждат от фурната и сe излива водата, която се е събрала при печенето им. Сместа се разпределя равномерно във всички гугли на гъбите. Отгоре се слага парче кашквал. Овкусяват се с подправките и ако е необходимо се налива още малко вода в тавата. Пекат се до готовност.
Няма коментари:
Публикуване на коментар