7 ноември 2011 г.

Гъбена супа с ориз

Продукти:
250 гр гъби
1 глава стар лук
1 морков
1/2 чаша ориз
олио
стрък целина 
връзка магданоз
черен пипер на зърна
сол






Изчистете и нарежете гъбите на полукръгове. Сложете ги в тенджера да се пържат. Нарежете лука на ситно, а моркова на полукръгчета. Изчистете ориза и преди да го сложите да се готви, го измийте няколко пъти. След като се позапържат гъбите добавете лука и моркова. Оставете още пет минути да се пържат всички зеленчуци и бъркайте. Добавете топла вода и измития ориз. Овкусете с черния пипер и солта.Оставете супата да къкри на слаб огън. Десет минути преди да бъде готова супата поръсете със ситно нарязаните магданоз и целина. 

Няма коментари:

Публикуване на коментар