Продукти:
250 гр гъби
1 глава стар лук
1 морков
1/2 чаша ориз
олио
стрък целина
връзка магданоз
черен пипер на зърна
сол
Изчистете и нарежете гъбите на полукръгове. Сложете ги в тенджера да се пържат. Нарежете лука на ситно, а моркова на полукръгчета. Изчистете ориза и преди да го сложите да се готви, го измийте няколко пъти. След като се позапържат гъбите добавете лука и моркова. Оставете още пет минути да се пържат всички зеленчуци и бъркайте. Добавете топла вода и измития ориз. Овкусете с черния пипер и солта.Оставете супата да къкри на слаб огън. Десет минути преди да бъде готова супата поръсете със ситно нарязаните магданоз и целина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар