5-6 пилешки бутчета
около 2 л растителна мазнина (за пържене)
1 бр. яйце
250 мл прясно мляко
200 гр брашно
2 и 1/2 чаени лъжици сол
3/4 чаена лъжица черен пипер
3/4 чаена лъжица натриев глутамат
1/8 чаена лъжица червен пипер
1/8 чаена лъжица чесън на прах
1/8 чаена лъжица сода
За маринатата: 2 супени лъжици сол
2 супени лъжици кашерна сол (едра нейодирана сол, но може и обикновена)
4 супени лъжици натриев глутамат
1/8 супена лъжица чесън на прах
1/3 чаена чаша пилешки бульон на прах
5 чаени чаши вода
Смесете съставките и мариновайте бутчетата за 24 часа в хладилника. Загрейте мазнината във фритюрник до 185 С. В купа разбийте яйцето с млякото. В друга купа смесете останалите съставки за хрупкавата панировка. Извадете бутчетата от маринатата и ги подсушете с хартиени салфетки. Потопете бутчето в яйчената смес, след това в брашното, отново в яйчената смес и пак в брашното. Уверете се, че месото е покрито обилно с панировката. Оставяйте оваляните парчета пиле в чиния, докато не оваляте всичките. След това пържете в сгорещената мазнина, като ги поставяте едно по едно в нея. Обръщайте ги от време на време, за да се изпържат равномерно. Когато са готови, ги оставете за около 5 минути върху хартиени салфетки, за да попият излишната мазнина.
Няма коментари:
Публикуване на коментар