5 октомври 2011 г.

Пилешки хапки с паста и пармезан

Продукти:
300 гр пилешко филе
1 яйце
3 супени лъжици кисело мляко
3 супени лъжици брашно
1/4 чаена лъжица сода за хляб

300-400 гр доматено пюре
1 пакет паста /спагети/
300 гр настъргано твърдо сирене /пармезан/ или кашкавал
незадължителни съставки / гъби, чушки, лук/
олио
черен пипер
малко копър или магданоз
сол



Нарежете пилешкото филе на хапки и ги овкусете с подправките. В купа разбийте яйцето с киселото мляко, след това добавете брашното, содата за хляб и сол на вкус. С така направената панировка изпържете пилешките хапки в умерено загрят с олио тиган. Пържете по пет минути от всяка страна до готовност.
Сварете пастата според указанията на опаковката, прецедете през гевгир и я сложете в намаслена тава. Отгоре сложете пилешките хапки, доматеното пюре и подправките. Може да сложите и някои от незадължителните съставки. Поразбъркайте леко. Отгоре настържете обилно сиренето или кашкавала и печете докато сиренето се разтопи и получи хубава коричка.

Няма коментари:

Публикуване на коментар