5 октомври 2011 г.

Пилешки бутчета в сладко-кисел сос

Продукти:
пилешки бутчета
2 супени лъжици мед
2 супени лъжици захар
4 супени лъжици соев сос
2 супени лъжици горчица
червен пипер или чили сос
6-7 супени лъжици доматен сос
черен пипер
мащерка
сол на вкус



В дълбока купа смесете всички продукти без доматеното пюре и разбъркайте добре. С получената марината залейте бутчетата и ги оставете в хладилника да престоят няколко часа. След това ги поставете в тава с незалепващо покритие заедно с маринатата и добавете доматеното пюре. Печете в загрята фурна, като от време на време вземате с лъжица сос и поливайте бутчетата. Печете до готовност.

1 коментар:

  1. Аз добавям към сместа и сок от мариновани камби , става много вкусно.

    ОтговорИзтриване