4 октомври 2011 г.

Печено пиле

Продукти:
3  моркова
3 резена от глава на целина
3 глави стар лук
1 пиле
2 чаени лъжици бял пипер
1 1/2 морска сол
1/2 лимон
2 дафинови листа
6 скилидки чесън
розмарин
олио или зехтин
50 гр чисто масло
1 чаша пилешки булюн
1 чаша сухо бяло вино



В тава нарежете на кръгчена моркова, целината и лука. Овкусете пилето отвън и отвътре със солта, белия пипер и сока от лимона. В малка купа смесете розмарина, нарязаният на ситно чесън, зехтина и маслото. Със сместа натрийте отвън и отвътре пилето и го сложете в тава. Добавете пилешкия бульон, дафиновите листа и виното. Покрийте с фолио. Печете в предварително загрята фурна до готовност. Сервирайте пилето с получения в тавата сос.

Няма коментари:

Публикуване на коментар