3 септември 2011 г.

Салата от броколи

Продукти:
2 средно големи глави от броколи

200 гр бекон
3 бр домати
връзка пресен лук
зехтин или олио

за дресинга:
2 чаени лъжици горчица
2 скилидки чесън, обелени и настъргани или ситно нарязани
6 супени лъжици студено пресован зехтин или олио
2 супени лъжици бял винен оцет
млян черен пипер
морска сол
магданоз


Накъсайте броколите на розички или използвайте малко ножче за да ги нарежете. Бланшираийте ги във вряща вода за около1-2 минути и ги сложете в гевгир /да останат леко хрупкави, а не сварени/. След като се отцедят ги подсушете в кърпа, това е важно, за да могат след това да поемат повече от дресинга. Прехвърлете ги в чиния за сервиране. Запържете бекона до златисто и го прехвърлете при броколите. Добавете резенчетата домати и ситно нарязания лук. Красива салата за скара, месо на фурна или риба. Смесете всички съставки за дресинга и полейте салатата, като се съобразите с вашия вкус /оцета примерно може да е по-малко/. Разбъркайте добре. Поръсете отгоре ситно нарязан магданоз. Отгоре може да добавите кубчета козе или овче сирене и пресни люти чушлета.

Няма коментари:

Публикуване на коментар