18 октомври 2011 г.

Каварма кебап

Продукти:
3/4 кг крехко свинско месо
1/2 чаша мас
4-5 стръка праз
2-3 лъжици доматено пюре
1 лъжичка червен пипер
1 лъжичка черен пипер
1 кафена чашка вино
1 глава лук
магданоз
сол



Нарежете месото на хапки, запържете го в маста и го извадете в чиния. В същата мазнина запържете ситно нарязания праз. Посолете го и го разбъркайте с доматеното пюре, червения и черния пипер. Налейте 1/2 чаша вода, прибавете виното и върнете месото в тенджерата.
Оставете ястието да ври на слаб огън, докато остане на мазнина. Поднесете го поръсено със ситно нарязан лук и магданоз.

Няма коментари:

Публикуване на коментар