18 октомври 2011 г.

Баница с праз

Продукти:
1 пакет кори за баница
1 кисело мляко
4 яйца
1 голям праз
150 гр сирене или извара
олио
1/2 чаена лъжица сол
3/4 кафяна лъжица сода



Изчистваме и измиваме праза. Нарязваме го на кръгчета. Пържим го в тиган с малко олио около 15 минути. Намасляваме тавата, в която ще приготвяме баницата. В една по-дълбока купа разбиваме яйцата с киселото мляко, солта и содата. Сиренето го натрошаваме в отделна купа. Най-отдолу в тавата слагаме един лист кора за баница. Отгоре намазваме с лъжица от млечно-яйчената смес. Нагъваме на хармоника един лист и го нареждаме в тавата. По този начин редим общо 4 или пет листа, така че да останат листи за още един ред. Слагаме отгоре половината от яйчената смес равномерно, след това натрошеното сирене и запържения праз. Отгоре редим още един ред кори на хармоника и отново заливаме с яйчената смес. Оставяме си една кора, която слагаме най-отгоре и я намазваме с олио. Печем в предварително загрята фурна на 200 градуса до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар