28 октомври 2011 г.

Пълнен шаран

Продукти:
шаран около 2 кг
1 чаена чаша натрошени орехи
100 мл олио или зехтин
1/2 чаена чаша стафиди
4 глави лук
връзка магданоз
млян черен пипер
сол


Овкусете шарана отвън и отвътре със солта и черния пипер и оставете поне един час преди да печете. В тиган запържете ситно нарязания лук. Добавете натрошените орехи и ситно нарязания магданоз. Разбъркайте и прибавете стафидите. Сложете около 100 мл вода и оставете да заври.
С тази плънка напълнете шарана и зашийте с конец. Сложете го в намаслена тава и добавете малко вода. Покрийте с фолио и печете в загрята фурна. Малко преди да е готово махнете фолиото и запечете отгоре. Сервирайте с лимонови резенчета, печени картофи или картофено пюре.

Няма коментари:

Публикуване на коментар