Както
много от вас вече знаят, Япония има прекрасна и уникална кухня, но най-вече
когато мислим за японска храна, това, което автоматично ни идва, е риба и ориз. Но Японската кухня има изключително интересни и вкусни специалитети, които се разпространяват из целият свят, защото Япония е не само суши.
2.Темпура
Темпура е ястие от очукана и пържена риба, морски дарове или зеленчуци. Специално внимание се отделя на начина, по който се нарязват съставките, както и на температурата на тестото (ледено студено) и маслото (много горещо) за пържене, така че всяко парче е пухкаво и хрупкаво и е перфектно съвършенство.
3. Якатори
Якитори е ястие от разфасовано пиле, нарязано за приготвянето на шиш. Тук се използва всяка част от пилето - включително сърцето, черния дроб и дори пилешкият гребен - за да се избегне разточителство, важен елемент от японската култура . За разлика от други традиционни японски храни, якитори е бил консумиран едва от средата на 17-ти век, тъй като яденето на месо е било в голяма степен табу в Япония в продължение на няколко века.
4. Соба
Соба е вид ястие от юфка, което се яде в Япония от векове. Изработено от брашно от елда, пастата има дълга, тънка форма и твърда консистенция и е много здравословна. Подобно на udon юфка, тя може да се сервира в горещ бульон или охладен със сос за потапяне, което го прави вкусна и здравословна опция по всяко време на годината.
1. Суши и
сашими
Нека
започнем с храната, която повечето от нас асоциират с Япония със: суши и
сашими. Сушито е известно по целия свят и е уникално в създаването си, защото
всяко парче ориз е овкусено с микс от оризов оцет (направен със захар и сол) и
след това смесен с различни съставки като разнообразие от морски дарове,
зеленчуци, нори (морски водорасли). ) и т.н. Можете просто да вземете парче
суши с пръчици и да го потопите в соев сос или уасаби, или и двете. Това е
наистина смесица от аромати в устата ви! В зависимост от формата и съставките,
които се използват, сушито може да се нарече различни имена: Нигири суши, Маки
суши, Оши суши, Темаки суши и др.
Сашими
е основно сурова риба или морски дарове, сервирани с уасаби (пикантен японски
сос), соев сос и като цяло се поднася с няколко резена от репички отстрани. Наименованието
„сашими“ се отнася до всякаква тънко нарязана сурова храна, включително сурово
говеждо (gyuu-sashi), пиле (тори-заши) и дори кон (basashi). Риба и морски
дарове са най-популярните сортове.
2.Темпура
Темпура е ястие от очукана и пържена риба, морски дарове или зеленчуци. Специално внимание се отделя на начина, по който се нарязват съставките, както и на температурата на тестото (ледено студено) и маслото (много горещо) за пържене, така че всяко парче е пухкаво и хрупкаво и е перфектно съвършенство.
3. Якатори
Якитори е ястие от разфасовано пиле, нарязано за приготвянето на шиш. Тук се използва всяка част от пилето - включително сърцето, черния дроб и дори пилешкият гребен - за да се избегне разточителство, важен елемент от японската култура . За разлика от други традиционни японски храни, якитори е бил консумиран едва от средата на 17-ти век, тъй като яденето на месо е било в голяма степен табу в Япония в продължение на няколко века.
4. Соба
Соба е вид ястие от юфка, което се яде в Япония от векове. Изработено от брашно от елда, пастата има дълга, тънка форма и твърда консистенция и е много здравословна. Подобно на udon юфка, тя може да се сервира в горещ бульон или охладен със сос за потапяне, което го прави вкусна и здравословна опция по всяко време на годината.
Интересна и различна е японската кухня!
ОтговорИзтриване