26 октомври 2011 г.

Пиле с гъби

Продукти:
2 глави лук
2-3 скилидки чесън
500 гр гъби
50 гр пушена сланина
около 1 килограм пиле
млян черен пипер
40 гр чисто масло
1 дафинов лист
мащерка
300 мл сухо червено вино
4 супени лъжици прясна сметана
сол






Нарязваме сланината на малки кубчета. Нарязваме лука на едро, а всяка скилидка на чесъна на четири. Изтриваме гъбите с влажна кърпа, отрязваме и изхвърляме края на пънчетата. По-големите гъби нарязваме на две, а по-малките оставяме цели. Нарязваме пилето на парчета и го посоляваме с черен пипер и сол. Загряваме маслото в тиган и пържим сланината до хрупкавост, след което я изваждаме. Запържваме и пилето и го изваждаме в отделен съд. В същата мазнина запържваме и гъбите, добавяме лука и чесъна и овкусяваме с подправките. Добавяме сланината, пилето и поливаме с виното. Задушаваме под капак около 30 минути. Добавяме сметаната за да сгъстим соса и посоляваме, ако е необходимо.

Няма коментари:

Публикуване на коментар