17 октомври 2011 г.

Спагети със сос болонезе

Продукти:
1 глава лук
2-3 скилидки чесън
1 морков
1 домата
олио
500 гр кайма
листа от босилек
1/2 буркан доматено пюре
400 гр спагети
100 гр настъргано сирене
100 гр кетчуп
30 гр чисто масло
сол



Изчистваме лука и чесъна и ги нарязваме на дребно, а моркова на полукръгчета. Пържим в дълбок тиган каймата, дакото започне да си променя цвета. Добавяме моркова, лука и чесъна. Овкусяваме с подправките. След като се запържат, добавяме нарязания на ситно домат. Запържваме и него и прибавяме доматеното пюре. След като сместа започне да ври, слагаме кетчупа за сгъстяване и овкусяваме със сол. Слагаме капак и варим 10-15 минути.
Кипваме вода в която сме сложили сол и олио и сваряваме спагетите. Изливаме водата и изцеждаме спагетите в гевгир. Промиваме ги със студена течаща вода, съвсем леко /важно е да останат горещи/ и ги разбъркваме с чистото масло. Разпределяме по чиниите, заливаме със соса и настъргваме отгоре сирене. Украсяваме с листата от босилек.

Няма коментари:

Публикуване на коментар