8 октомври 2011 г.

Пиле с портокал

Продукти:
1,2 кг пилешки бутчета
80 мл пресен портокалов сок
80 мл мед
2-3 супени лъжици зехтин
2-3 скилидки чесън
2 супени лъжици кориандър
1 чаена лъжича кимион
1 чаена лъжица куркума
1 портокал нарязан на кръгчета
1 връзка пресен лук
сол



Бутчетата ги измиваме, подсушаваме и поставяме в огнеупорна тава. Добавяме портокаловия сок, меда, зехтина, подправките и счукания чесън. Оставяме в хладилника за около два часа. Загряваме фурната до 180 градуса. Върху всяко парче пиле поставяме по един резен портокал. Печем във фурна около 50 минути. Ако ви се струват сухи може да добавите чаша бяло вино. От време на време вземаме от соса в тавата и поливаме отгоре бутчетата за да не покафенеят. След като са готови прехвърляме в друга чиния и поръсваме със ситно нарязаният пресен лук.

Няма коментари:

Публикуване на коментар