11 октомври 2011 г.

Огретен с шунка и макарони

Продукти:
300 гр макарони
150 гр шунка
1 домат
1 връзка босилек
100 гр сирене гуада или едам
млян черен пипер
сол


за заливката:
3 яйца
130 мл прясно мляко
100 мл прясна сметана
50 гр масло
сол



Сваряваме макароните.Нарязваме шунката и доматите на кубчета. Настъргваме на едро ренде сиренето и накъсваме листата на босилека. Отцеждаме макароните и ги смесваме в отделен съд с шунката, доматите и босилека. Предварително загряваме фурната до 200 градуса. Смесваме в голяма купа яйцата, сметана, солта, млякото и разбъркваме добре. Овкусяваме със солта и черния пипер. Намазваме огнеопорна тавичка с масло и изсипваме макароните. Отгоре заливаме със сместа от мляко и яйца. Натрошаваме маслото най-отгоре и печем около 30 минути.

Няма коментари:

Публикуване на коментар