27 септември 2011 г.

Гъби с домати

Продукти:
1 глава лук
1 супена лъжица лимонов сок
500 гр печурки
2-3 скилидки чесън
розмарин
400 зрели домати
олио
50 мл вода
черен пипер
сол



Изчистваме гъбите и ги нарязваме според големината на две или на четири и ги наръсваме с лимоновия сок. Обелваме лука и чесъна и ги нарязваме на ситно. Почистваме доматите и ги попарваме с вряла вода, след което ги заливаме със студена. Белим ги и ги нарязваме на кубчета. Гъбите запържваме в олиото до полуготовност, като непрекъснато бъркаме. Добавяме лука, чесъна, доматите и розмарина и пържим още малко. Накрая добавяме водата и подправяме със солта и черния пипер. Захлупваме тенджерата и задушаваме до готовност.

Няма коментари:

Публикуване на коментар